Stortingskandidat

Lena Khenriksen

Lena er 45 år og bor i Salangen. Hun kommer opprinnelig fra Russland, men har bodd i Norge siden 2008, og jobber som lærer. Hun er vår 11. kandidat til Stortingsvalget.

Lena Khenriksen

Bli bedre kjent med Lena Khenriksen:

Bli kjent med Lena!

Jeg heter Lena Khenriksen, er 45 år og bor i Salangen. Jeg kommer opprinnelig fra Russland, men har bodd i Norge i 13 år. Jeg er utdannet lærer og jobber på Salangen skole. Jeg er gift og har et barn. På fritiden driver jeg og familien min en kodeklubb som er et gratis tilbud til barn og unge i kommunen. 

Jeg meldte meg inn i Arbeiderpartiet da Høyre kom til makta. De begynte med en gang å forandre på arbeidsmiljøloven, og det syns jeg ingenting om. Russland har ikke gode eller gjennomførte lover og regler for vern av sine arbeidere, det har jeg selv kjent på kroppen. På bakgrunn av var Arbeiderpartiet et enkelt valg, de satte arbeiderne i midten. 

En viktig hjertesak for meg er retten på hele og fastestillinger. Det å utvide muligheten til flere midlertidige ansettelser, har jeg erfart bare skaper fattigdom og ingen fleksibilitet. Det blir ikke et skille mellom jobb og fritid om du ikke vet om du har nok penger til å klare deg hver måned. Det går heller ikke an å ikke kan være med på fotballkampen til barnet ditt, fordi du må sitte klar i tilfelle du får ei ekstravakt på jobb. Det må være sikkerhet i arbeidslivet og ei lønn og leve av!

Jeg brenner for å gjøre Nord-Norge enda sterkere og mer attraktiv som landsdel. Vi må utvikle kompetansen vi har her Nord, og nyttiggjøre oss av alle de enorme ressursene vi har her oppe. Det er langt dette landet, men det meste er faktisk Nord!