Nestleder

Eirik Losnegaard Mevik

Eirik er født i 1988 og er fra Kvænangen. Har vært ordfører i kommunen, og driver et lite småbruk. Han var vår 6. kandidat til Stortingsvalg i 2021, og er fylkestingsrepresentant fra 2023. Eirik er også nestleder i Troms Arbeiderparti.

Eirik Losnegaard Mevik

Jeg heter Eirik Losnegaard Mevik, er 34 år og bor i Jøkelfjord i Kvænangen kommune. Her bor jeg sammen med en hund og noen geiter på et småbruk. Til daglig er jeg ordfører i Kvænangen kommune, det har jeg vært siden 2015. På fritiden liker jeg meg best ute på tur, på jakt eller med et oppussingsprosjekt. Jeg ser også på meg selv som en habil hobbysnekker med ti tommeltotter.

Jeg har tidligere jobbet som butikkmedarbeider, assistent i helsevesenet og som selvstendig næringsdrivende. Jeg er leder for ungt entreprenørskap i Troms og Finnmark, styreleder i Jøkelfjord bygdelag, sitter i landsstyret LVK og er styremedlem i KS Troms og Finnmark. Jeg har sittet i styret i Troms Arbeiderparti siden 2013, og er i dag nestleder.

Jeg brenner for utvikling av distriktene. Om vi skal ha lys i «husan» i distriktet om 50 år er vi nødt til å ta grep i dag. Koronapandemien viste virkelig at det har lite å si hvor i landet du jobber fra så lenge du har internett, det betyr at barnefamilier og unge kan etablere seg i utkant Norge. Dette kan bare skje om vi også bygger ut infrastrukturen i distriktskommunene og sikre at det er mulig å nyttiggjøre seg av teknologien andre steder enn i byene.   

En hjertesak for meg er å løfte de lavtlønnede yrkene og at flere som står utenfor skal komme seg inn i arbeidslivet. Arbeid til alle er jobb nummer en, alle som ønsker og vil jobbe skal få en jobb de trives i, og med ei lønn å leve av. Vi må fordele samfunnets ressurser på en bedre måte enn i dag, slik at de som kjemper for å få endene til å møtes, får ei tid de bruke til noe mer enn det å spare.

Jeg stiller til valg for å bidra til et rauser og mer inkluderende samfunn. Jeg meldte meg inn i Arbeiderpartiet fordi jeg tror vi løser hverdagens små og store utfordringer best når vi gjør det sammen. Om det er sykehus, næringsutvikling eller distriktsutvikling. Jeg tror på en sterk stat, og et fellesskap hvor de som tjener mye, må bidra mye.